Burritons format är optimalt för förtäring. De går dessutom supersnabbt att slänga ihop och kan fyllas med i princip vad som helst. Oftast kör jag på bönor och kryddor, men här lyxar jag till det genom att låta bönorna bada i en god sås. 

13 okt 2020
4 portioner
Heta bönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
0,5 röd chili
2 tomater
1 tsk chiliflingor
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk sojasås
2 burkar svarta bönor à 400 g (ca 6 dl 
kokta)
Mangosalsa
1 mango, ca 300 g (200 g fryst mango går bra)
0,5 rödlök
0,5 grön paprika
0,5 färsk röd chili, kan uteslutas
2 msk finhackad koriander
2 tsk limesaft
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
svartpeppar
4 dl kokt råris
4 stora tortillabröd
1. Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna, paprikan, chilin och 
tomaterna grovt. Häll ner allt i en matberedare tillsammans med chiliflingor, paprikapulver, spiskummin och sojasås. Mixa till en slät puré. Du kan även använda dig av en stavmixer.
2. Skrapa ner purén i en stekpanna och låt den bubbla upp.
3. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Häll ner 
dem i stekpannan och låt bubbla på tills de blir varma och såsen har reducerats något.
Mangosalsa
1. Tärna mangon fint. Hacka rödlök, paprika, chili och korian- der fint. Blanda allt i en skål.
2. Vänd ner limesaft, olivolja, salt och svartpeppar.
Fyll värmda tortillabröd med råris, heta bönor och mangosal- sa. Ät genast.