Annons
Cape Ad

Vegetarisk biff och bea!

Klassikern biff och bea kan du nu göra helt veganskt! Så lyxigt och fantastiskt gott.

Ingen fransk bistro är komplett utan biff och bearnaise. Det finns många kalla bearnaise på marknaden, men att göra egen så nära konstens alla regler, är något helt annat. Fylligt, ”smörigt” och fullständigt fantastiskt.

Det här är för övrigt första gången jag fick testa Oumph!s nyheter som alla finns i kylen. De här var så mustiga i smaken att de var som gjorda för en bearnaise. Du behöver inte ens smaksätta dem, så smakrika är de! Men om du som jag gillar peppar kan du alltid gå loss med svartpeppar och rosépeppar.

Oumph! Be*ef Style Chunk

Det här är en av Oumph!s fyra nya kylda nyheter. Du hittar alltså dem i kyldisken, inte frysen. De här är mustigare, fylliga, bitar som passar perfekt att bara steka som de är, eller använda i härliga grytor. Sojabaserat och helt växtbaserat. Läs mer här.

Kall bearnaise

Om du istället vill göra en kall bearnaise så hittar du recept här. Kall bea har samma goda smak men görs med en bas på yoghurt och majonnäs istället. Inte minst supergod på sommaren.

Recept: Vegetarisk biff och bea

4 portioner

2 förpackningar Oumph! Be*ef Style Chunk

1 schalottenlök, finhackad
1 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk torkad dragon
en nypa gurkmeja, för färg
3 msk vetemjöl eller majsstärkelse
1,5 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
salt
vitpeppar

Till servering
rostad potatis eller pommes

  1. Stek Oumph! Be*ef Style Chunk i lite olja så att den får fint med färg. Jag gillar att krydda lite extra med svartpeppar.

Bearnaise

1. Häll ner schalottenlök, vinäger och vatten i en kastrull. Låt bubbla upp.
2. Vispa nertorkad dragon, gurkmeja och vetemjöl. Låt fräsa med i 1 minut.
3. Vispa ner mjölken och vispa allt till en tjock sås. Ta kastrullen från plattan och låt svalna i 1 minut.
4. Vispa nu ner en klick smör i taget i såsen. Låt den smälta in innan du tillsätter nästa. Om det ser ut som att bearnaisen ska spricka (separera) så kan du tillsätta 1-2 teskedar kall mjölk och vispa.
5. När allt margarin är nedvispat så är det bara att smaka av med salt och peppar.

Servering
Servera stekt Oumph! Be*ef Style Chunk tillsammans med bearnaise och rostad potatis.