Det här härlig diner-mat att avsluta veckan med. Fluffigt bröd, tuggig tofu och en sötstark BBQ-sås som är precis allt och lite till.

19 mar 2020

4 portioner

BBQ-sås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
0,5 dl farinsocker
1 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
3 dl ketchup
2 msk sojasås
1 tsk liquid smoke
salt
svartpeppar

Tofu
400 g fast tofu
4 mjuka bröd, t ex hamburgerbröd
salladsblad
saltgurkor

1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs dem i lite olja tills de mjuknar och blir lätt transparenta.
2. Rör ner farinsocker, paprikapulver, ketchup, sojasås, liquid smoke, salt och svartpeppar. Rör runt så att sockret löser sig. Häll över såsen i en skål och låt svalna.
3. Skär tofun i små tärningar och stek dem sedan gyllenbruna i lite olja. De tål hög värme, så var inte alltför försiktig.
4. Blanda den nu krispiga tofun med BBQ-såsen. Fyll bröden med sallad och BBQ-tofu. Servera saltgurkor till bara för det är så jäkla gott.

 

*Det här receptet är veganskt.

Relaterade artiklar