Annons
Cape Ad

Vegetarisk ärtbowl med senap

Det här är som en moderniserad ärtsoppa… en ärtbowl! Tänk dig hummus på gula ärtor maxad med senap och timjan och toppad med grönkålschips. Några skivor rågbröd till och jag kan inte önska mer.

Vegetarisk ärtbowl med senap

4 portioner

500 g Vreta gulärt (Nordisk Råvara) eller torkade gula ärtor
2 gula lökar, hackade
½ dl rapsolja
1 msk dijonsenap
2 msk grov senap
2 tsk torkad timjan
1 msk rostade senapsfrön
salt
svartpeppar

Grönkålschips
250 g grönkål
2 tsk olivolja
1 tsk flingsalt

  1. Blötlägg ärtorna i 12 timmar, enklast är att göra det över natten. Skölj väl.
  2. Koka ärtorna mjuka tillsammans med löken i rikligt med vatten. Det tar ca 1 ½ timme. Sila ner överflödig vätska i en skål. Släng inte bort den.
  3. Mixa ärtorna till en puré med hjälp av en stavmixer. Mixa även ner rapsolja, dijonsenap, grov senap och timjan. Späd med buljongen från kokningen tills du får rätt konsistens. Salta och peppra.
  4. Fördela ärtröran i skålar och toppa med grönkålschips och rostade senapsfrön.

Grönkålschips
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dra av grönkålsbladen från de hårda stjälkarna. Riv i mindre bitar.
3. Blanda grönkål, olivolja och flingsalt på en plåt.
4. Rosta i ugnen i 8-10 minuter. De ska få lite färg i kanterna.
5. Ta ut och låt svalna helt.