Vegetarisk Ananascurry med vindruvor

En överraskande kombination av smaker för den som älskar söt curry. Servera med ett ris som passar för ditt dominerande element.

4 portioner

1 mogen ananas
250 g söta vindruvor
1 grön chili
1 tsk malen gurkmeja
½ tsk salt
1 + 1 dl vatten
5 msk riven kokos
1 tsk malen spiskummin
1 msk sesamolja
1 tsk senapsfrön

  1. Skala och skär ananasen i små bitar.
  2. Koka ananas, druvor, gurkmeja, hel chili och salt med 1 deciliter vatten i en gryta i 10 minuter.
  3. Kör kokos och spiskummin i en mixer tillsammans med 1 deciliter vatten. Tillsätt kokosmixen i grytan och rör om noga. Stäng av plattan när curryn har tjocknat.
  4. Värm olja och senapsfrön i en liten stekpanna och häll över curryn.

Från Janesh Vaidya ”Maten från min by”