Psst… det här är en av mina favoriträtter. Jag älskar potatis och blomkål så ja, den här rätten trycker på alla mina glädjeknappar.
I Indien använder man mycket mer hela kryddor, t ex spiskummin och koriander. De går att hitta i vanliga butiker och ger en helt annan karaktär till maten. Jag gillar chili, så jag har i lite extra av det, men där kan du smaka av själv.
De här är en rätt i sig, men jag brukar vända ner 2 burkar sköljda kikärter för protein.
4 portioner
2 msk olivolja
2 tsk hel spiskummin
400 g fast potatis, i bitar
400 g blomkål, i små buketter
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk garam masala
0,5 tsk gurkmeja
1 dl vatten
2 msk riven färsk ingefära
1 grön chili, finhackad
1-2 tsk salt
Till servering
mango chutney eller tamarindchutney
1. Hetta upp oljan i en kastrull.
2. Fräs spiskumminen tills den börjar få färg och doftar härligt.
3. Vänd ner potatis, blomkål, gul lök och vitlök. Låt fräsa med i någon minut så att löken mjuknar.
4. Rör ner chilipulver, spiskummin, koriander, garam masala, gurkmeja och vatten. Blanda väl och sätt sedan på ett lock. Låt bubbla på i 10 minuter.
5. Rör ner ingefära, chili och smaksätt vid salt. Är potatisen mjuk, är aloo gobin klar!
6. Servera som den är med mango chutney eller tamarindchutney.