Annons
Cape Ad

Veganskt på spahotellet Yasuragi!

För att inspirera och visa möjligheterna med hållbar mat öppnar det japanska bad- och konferenshotellet Yasuragi en helt ny restaurang som serverar rå och vegansk meny.

– Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein kommenterar Anna Sundevall, Kökschef på Yasuragi.

Det är i och med ombyggnaden  av det japanska badet på Yasuragi i Stockholm som man öppnar helt nybyggd vegansk restaurang, belägen i anslutning till det japanska badet. Den nya restaurangen heter Saishoku, vilket ordagrant betyder grönsaksätare på japanska.
Menyn består av både rawfood och det veganska köket. En varm vegansk rätt kan ha inslag av rawfood. Men självklart inte vice versa. Det nya matkonceptet är utvecklat av Bettina Bossard och Anna Sundevall på Yasuagi i samarbete med matkreatören Maja Grönblad. Maja har tidigare bland annat arbetat som kock och restauranchef på Sally Voltaire & systrar.
Varje maträtt är noggrant komponerad med kombinationer av smaker och texturer för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

Den 1 januari 2018 öppnar Yasuragi åter igen dörrarna till det japanska badet och de nya restaurangerna.