Det är inte alls svårt att göra sina egna korvar med tofu och då kan du dessutom krydda dem med juliga kryddor. Ett toppensätt att imponera på släkt och vänner.

30 Nov 2018

8 st

600 g fast tofu
2 dl kokt råris
¾ dl majsstärkelse
¾ dl ströbröd
1 morot, fint riven
½ dl rapsolja
2 msk tomatpuré
2 tsk lökpulver
1 tsk nymald vitpeppar
1 tsk finkrossad kryddpeppar
½ tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll ner samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en fin färs. Känns smeten för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
3. Dela färsen i åtta bitar och rulla ut till korvar.
4. Lägg korvarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olivolja och baka i ugnen i 20-30 minuter. Stek eventuellt på dem i en stekpanna.