8 st
600 g fast tofu
2 dl kokt råris
¾ dl majsstärkelse
¾ dl ströbröd
1 morot, fint riven
½ dl rapsolja
2 msk tomatpuré
2 tsk lökpulver
1 tsk nymald vitpeppar
1 tsk finkrossad kryddpeppar
½ tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll ner samtliga ingredienser i en matberedare och mixa till en fin färs. Känns smeten för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
3. Dela färsen i åtta bitar och rulla ut till korvar.
4. Lägg korvarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med olivolja och baka i ugnen i 20-30 minuter. Stek eventuellt på dem i en stekpanna.