Här bjuder jag på ostiga och smältande goda quesadillas med svarta bönor och jalapeño. En rätt jag omöjligt kan tröttna på.

24 apr 2020

*I samarbete med GoVegan*
GoVegan har riktigt goda och smakrika alternativ för dig som gillar smaken av ost både på mackan eller i maten. Osten är utvecklad i tätt samarbete med veganer och är fria från palmolja, mjölk, gluten och soja. Ostarna är gjorda på kokosolja, innehåller B12 och kalcium och smälter fantastiskt i mat.

Ostarna finns att köpa på ICA, Coop, Citygross och Mathem.se.

4 portioner

1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 dl majskorn
0,5 dl salsa
0,5 rödlök, finhackad
2 msk finhackad koriander (kan uteslutas)
1 jalapeño, finhackad (kan uteslutas)
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
4 dl riven ost (200 g), GoVegan
salt

6 medium tortillabröd

1. Skölj bönorna och mosa sönder ungefär en tredje del med en sked.
2. Blanda bönorna med majskorn, salsa, rödlök, koriander, jalapeño och kryddor.
3. Lägg ut tre tortillabröd. Fördela fyllningen över och strö över ett generöst lager med ost. Lägg på resterande tortillabröd.
4. Hetta upp lite olja i en stekpanna satt på strax under medelhög värme.
5. Stek quesadillan gyllene på båda sidor. Servera med salsa och guacamole.