Ostfrallor är något jag växte upp med på helgerna och fullkomligt älskade. Här kommer ett gäng helt veganska frallor att njuta av.

31 jan 2020

Jag testade två olika mjölkfria ostar, dels GreenVie Mozzarella (den ljusa) och Violife färdigskivade (den väldigt gula). Båda smälte väldigt bra.

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
12–13 dl vetemjöl special

ostskivor, mjölkfri som t ex Violife eller GreenVie

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör runt så att jästen löser sig.
2. Rör ner strösocker, rapsolja och salt. Arbeta ner lite vetemjöl i taget och knåda sedan degen i 10 minuter.
3. Täck över med en kökshandduk och låt degen jästa i 45 minuter.
4. Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 30 minuter.
5. Lägg på 1-2 ostskivor på varje degboll. Spraya eventuellt alla med lite vatten, detta gör att osten smälter lättare.
6. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter.