Få saker är så lyxigt som att vakna upp till nybakade ostfrallor. De här kräver minimalt arbete, du bara rör ihop degen (ingen knådning) kvällen innan och bakar ut på morgonen.

Annons
11 dec 2020

*I samarbete med GoVegan*
GoVegan har riktigt goda och smakrika alternativ för dig som gillar smaken av ost både på mackan eller i maten. Osten är utvecklad i tätt samarbete med veganer och är fria från palmolja, mjölk, gluten och soja. Ostarna är gjorda på kokosolja, innehåller B12 och kalcium och smälter fantastiskt i mat.

Ostarna finns att köpa på ICA, Coop, Citygross och Mathem.se.


De här frallorna är sååå smidiga att göra! Du blandar ihop degen  kvällen innan. Den ska inte knådas utan bara röras ihop, så minimalt med arbete. Låt sedan jästa i rumstemperatur över natten och på morgonen är det bara att klicka ut degen, lägga på ostskivor och grädda gyllene.

12 st
5 dl kallt vatten (450 g)
0,5 tsk torrjäst
1,5 tsk salt
2 tsk lönnsirap
ca 10 dl vetemjöl special (600 g)
2 dl riven ost, GoVegan
skivad ost till topping, GoVegan

Kvällen dag 1

1. Blanda vatten, jäst och salt i en bunke.
2. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg.
3. Plasta in bunken och låt den vila i rumstemperatur över natten.

Morgonen dag 2
1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en plåt i botten av ugnen så att den blir varm.
2. Klicka ut degen till 12 frallor på bakplåtspappersklädda plåtar. Enklast är att använda sig av två skedar.
3. Lägg på en skiva ost på varje fralla.
4. Ställ in plåtarna i ugnen och häll samtidigt ett glas med vatten på plåten längst ner. Stäng ugnen och grädda frallorna i 15 minuter.

Relaterade artiklar