Havre – alltid lika gott. Och dessutom nyttigt med bra fett, protein och mineralämnen. Servera pannkakorna med t ex fruktsallad, chokladsås, sylt, sojagrädde, bananslantar och jordnötssmör eller äppelbitar och kanel.

10 sep 2020

3–4 portioner (ca 10 pannkakor)

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1,5 krm salt
6 dl havredryck
1 tsk bakpulver
olja eller flytande mjölkfritt smör att steka i

Topping
t ex bär, fruktsallad, chokladsås, sylt, sojagrädde, bananslantar och jordnötssmör eller äppelbitar och kanel.

  1. Blanda alla torra ingredienser utom bakpulver.
  2. Tillsätt vätska och eventuell olja och vispa till en jämn smet. Låt stå och svälla i 20–30 minuter.
  3. Tillsätt bakpulver och stek tunna pannkakor i relativt het panna. Se till att ha en tunn och bra pannkaksvändare och var inte snål med fettet. Det ska frasa i kanterna!

 

Från boken Mera vego – för hela familjen med vardagsmat som även de yngsta kommer att be om att få äta om och om igen.
Recept: Sara Ask & Lisa Bjärbo Foto: Ulrika Pousette

Relaterade artiklar