4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3 dl chokladknappar eller hackad choklad (225 g)
1 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1,25 dl rapsolja
0,75 dl vatten
flingsalt
1. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chokladknappar i en skål.
2. Vispa ihop strösocker, farinsocker, rapsolja och vatten i en skål. Vispa kraftigt med en ballongvisp i en minut.
3. Blanda ner de blöta ingredienserna i de torra. Använd en sked eller slickepott.
4. Skrapa ner degen i en burk och ställ in i kylen i 12-24 timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Använd en glasskopa för att forma små bollar av deg. Lägg på ett fat och ställ in i frysen i 10 minuter. Detta för att de inte ska flyta ut för mycket och bli härligt sega i mitten.
6. Lägg ut degbollarna på två plåtar. Håll lite mellanrum mellan dem.
7. Strö över flingsalt och grädda dem i 13 minuter. Ta ut och låt svalna.