Favorit just nu: Veganska chocolate chip cookies med flingsalt

De här kakorna innehåller olja och vatten istället för smör och ägg. Låter det galet? Det här är på riktigt de godaste chocolate chips vi har ätit!

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3 dl chokladknappar eller hackad choklad (225 g)
1 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1,25 dl rapsolja
0,75 dl vatten
flingsalt

1. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chokladknappar i en skål.
2. Vispa ihop strösocker, farinsocker, rapsolja och vatten i en skål. Vispa kraftigt med en ballongvisp i en minut.
3. Blanda ner de blöta ingredienserna i de torra. Använd en sked eller slickepott.
4. Skrapa ner degen i en burk och ställ in i kylen i 12-24 timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Använd en glasskopa för att forma små bollar av deg. Lägg på ett fat och ställ in i frysen i 10 minuter. Detta för att de inte ska flyta ut för mycket och bli härligt sega i mitten.
6. Lägg ut degbollarna på två plåtar. Håll lite mellanrum mellan dem.
7. Strö över flingsalt och grädda dem i 13 minuter. Ta ut och låt svalna.