Få kan baka veganskt som Fridas vegobak och den här brownien blir härligt lyxig med bitar av smältande nougat.

Annons
25 feb 2021

Vegansk (mjölkfri) nougat hittar du i välsorterade matbutiker och på nätet, t ex Happy Vegan.

12 bitar

3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl neutral olja
1 ½ dl vatten
100 g mörka chokladknappar
150 g vegansk nougat

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. Tillsätt olja och vatten och blanda till en jämn klumpfri smet.
4. Vänd i chokladknapparna.
5. Klä en form, 15 x 25 cm, med bakplåtspapper och bred ut smeten där i.
6. Dela nougaten i bitar och tryck ner dem i smeten.
7. Grädda brownien mitt i ugnen i 20-25 minuter.
8. Låt svalna helt innan du skär upp den i 12 bitar.

Recept och foto: Frida Svanberg