Belgiska våfflor , 4 portioner
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
6 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
1 dl apelsinjuice
1 dl rapsolja
Sikta ner vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp.
När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn.
Blåbärsvåfflor
2 dl frysta blåbär
1 tsk mortlad kardemumma
Vänd ner i smeten och grädda som vanligt.
Vita chokladvåfflor
100 g vit choklad, hackad
Vänd ner i smeten och grädda som vanligt.
Choklad- och jordnötsfudge
2 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
100 g mörk choklad, hackad
1 dl jordnötssmör
2 msk agavesirap
Blanda allt i en kastrull och smält ihop på låg värme. Rör runt då och då.