Veganisera mera! Här lär vi dig att göra en klassisk Whopper à Burger King, men helt vegansk.

27 okt 2018

Det är egentligen inga konstigheter med ingredienser och så, men tillsammans smakar det här precis som originalet. Jag har skrivit exakta gram för att ja, det ska vara en riktig Whopper, men du kan ju höfta själv.

133 g formbar sojafärs, t ex Anamma, Vegme eller Naturli
0,25 gul lök, stekt gyllengrun

1 stort hamburgerbröd med sesamfrön
13 g ketchup (ca 3 ringar)
4 skivor saltgurka
13 g gul lök (ca 4 lökringar)
21 g majonnäs (ett generöst lager)
21 g strimlad isbergssallad (en näve)
2 tomatskivor

1. Blanda den formbara färsen med den stekta löken. Blanda väl och forma sedan till en burgare med samma diameter som brödet. Stek gyllene i lite olja.
2. Lägg burgaren på brödunderdelen. Spruta på ketchupne och toppa med saltgurka och gul lök.
3. Bred ett generöst lager majonnäs på överdelen. Toppa med sallad och två tomatskivor.
4. Vänd över överdelen på underdelen och tryck till lätt. Tada… en Whopper!

 

 

Relaterade artiklar