Tacos är en svårslagen rätt, men det kan givetvis bli repeterande med samma ingredienser varje gång. Mixa upp din taco med denna veganska variant på Fish Taco. En riktig höjdare kan vi lova!

17 okt 2019

4 portioner

2 paket Quorn Vegan Sprödbakade Filéer – British style (400 g)
250 g potatis
olja
3 tsk spiskummin
salt

Guacamole på bondbönor
300 g bondbönor
1 liten chili
2 vitlöksklyftor
2 msk yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk hackad mynta
0,5 citron
salt
svartpeppar

Bönröra taco style
250 g vita bönor, kokta
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk spiskummin
0,5 lime
salt

Tillbehör
rödkål
spetskål
vitkål
ärtskott
rödbetsgroddar

Till servering
Små tortillabröd

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva potatis tunt. Lägg på plåt, ringla över olja, strö över spiskummin, salta. Blanda ordentligt. Fördela 
potatisen så de inte ligger på varandra. Lägg på sprödbakade filéer och kör i ugn i cirka 25 minuter.

Guacamole på bondbönor
1. Koka bondbönorna och låt svalna helt. Lägg i en mixer tillsammans med 
chili, vitlök, yoghurt och mynta. Mixa till en slät, krämig röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Bönröratacostyle
1. Skölj de vita bönorna noga och lägg i en mixer. Tillsätt olja och skalad vitlök. Mixa 
helt slätt. Blanda i spiskummin, saft från 0,5 lime och salt.
2.Ta ut filéerna när de har fått en fin yta. Sätt på ugnens grillfunktion och grilla potatisen cirka 7 minuter.
3. Hacka de olika kålvarianterna och lägg upp i skålar.
4. Servera de sprödbakade filéerna i småtortillabröd. Toppa med guacamole, bönröra och kålsorter.