Vegansk räksallad (med korv och mos)

Mosbricka med korv. Dubbel special. Ja, oavsett vad det kallas så brukar räksallad vara ett måste för många. Så vi tog fram en vegansk räksallad helt enkelt!

Jag måste börja med att tacka Jessica Johansson och bad oss ta fram ett recept på en vegansk räksallad, annars hade jag aaaldrig tänkt på det.
Vad jag minns av räksallad så smakade den inte galet mycket räkor. Den var krämig, nästan lite söt, väldigt fet, med en hint av hav.
För havssmak använde jag tångkavar eftersom jag tyckte att Vegiar (vegetariska kaviarn på tub) var lite för rökig i smaken.
Tips! Hampafröolja innehåller väldigt mycket Omega-3 och smakar…hav. Bara en halv tesked räcker. Får du inte tag på det går det bra utan.
Psst… istället för tofu går det bra med 1-1,5 dl små vita bönor.

1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk röd tångkaviar
1 tsk chilisås
1 tsk ketchup
0,5 tsk hampafröolja, kan uteslutas
100 g tofu, smulad
salt

Till servering
potatismos
stekta vegokorvar

1. Rör ihop majonnäs, tångkaviar, chilisås, ketchup, hampafröolja och salt i en skål. Vänd ner tofun.
2. Klicka ut potatismos på en tallrik. Toppa med vegokorvar och avsluta med generöst med vegansk räksallad.