Annons
Cape Ad

Vegansk lax från Hooked!

Du som gillar fisk men vill värna om haven… nu lanserar Hooked en växtbaserad lax!

Sedan tidigare har företaget ett flertal röror på marknaden – alla med växtbaserad tonfisk. Nu breddar de sortimentet genom att även lansera lax med samma härliga smak och utseende som riktig fisk men 100% växtbaserade. Det svenska foodtech-bolaget vill genom sina produkter bidra till mer hållbart fiske och ett friskare hav.

Salmoonish har samma härliga smak och utseende som vanlig lax men är snäll mot våra hav och utan de miljögifter som vanlig lax ofta innehåller. Salmoonish har ett patenterat recept och är gjord med protein från certifierad soja, ärta och vete som tillsammans med alger ger ett högt innehåll av protein och Omega-3, precis som vanlig lax. Salmoonish finns i fryst format och går att ätas direkt utan att tillagas, och passar perfekt i en sallad, pastarätt eller wrap!

– “Som vi har längtat efter att presentera våra spännande nyheter för omvärlden. Vår patenterade växtbaserade lax är unik i sitt slag och smakar och ser ut som lax, men är schysstare mot klimatet. Vi är ett av få bolag globalt som har lyckats med detta, säger Monika Werthén, marknadschef på Hooked Foods.

Utöver Salmoonish lanserar de även Toonish. Tidigare har den bara gått att hitta på restaurang men nu kan konsument även njuta av den goda växtbaserade tonfisken hemma.

Fish-ish sticks, är precis som övriga produkter 100% växtbaserade. De har samma goda smak, crunch och liknande näringsämnen som fiskpinnar, men är snälla mot våra hav och utan miljögifter. Tillaga dem som vanliga fiskpinnar och servera med klassiska tillbehör som potatismos och ärtor eller på tacokvällen som fish tacos.