Kladdkaka är klassikern alla älskar. Seg, chokladig och god både varm, ljummen och kall. Här kommer en enkel variant som du snabbt rör ihop.

18 sep 2020

Recept och foto: Karolina Tegelaar
I Karolina Tegelaars bakbibel Vegansk bakning finns allt du kan önska dig av småkakor och mjuka kakor, pajer, vetedeg, muffins, glass och mycket mer. Karolina är ett riktigt orakel när det gäller vegansk bakning och är det bara en bok du ska ha så är det den här.

Köp här!

8 bitar

125 g mjölkfritt margarin
1 dl rumsvarm naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 dl strösocker
2 dl florsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
4 msk kakao
1 krm bakpulver
1 krm salt

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Smörj och bröa en springform på runt 22 centimeter.
3. Smält margarinet och blanda med yoghurt.
4. Vispa ihop med socker, florsocker, vetemjöl, majsstärkelse, siktad kakao, bakpulver och salt.
5. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Serveras ljummen eller kyld.

Relaterade artiklar