Vegansk husmanskost – nu som app!

Bonnier lanserar nu appen Vegansk husmanskost tillsammans med kokboksförfattaren och matbloggaren Gustav Johansson och app-företaget Filibaba.

Appen är baserad på Gustav Johanssons bok Vegansk husmanskost som gavs ut i augusti 2019. Gustav, som driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt gott, vill genom boken och sin blogg få oss att äta bättre och mer hållbart genom att visa hur enkelt och gott vi kan laga klassiska husmansrätter utan kött eller andra animaliska produkter.

Appen innehåller recept från boken, på både svenska och engelska, samt information om näringsvärden och klimatpåverkan för vardera recept.
– Målet med ompaketeringen är dels att nå en ny publik som vanligtvis inte köper fysiska kokböcker, dels att ta vara på de fördelar som finns i det digitala formatet, säger Per Lilja, designansvarig på Ester Bonnier.

Appen är till iOs och innehåller till att börja med de två kapitlen Vardagsmat och Husmansklassiker samt ett nytt kapitel med tillbehör och såser som har lyfts ut ur de större recepten för att göra de enklare att hitta. Senare i vår släpps ytterligare ett kapitel om Högtidsmat.

Kompatibilitet: Kräver iOS 9.0 och watchOS 2.0. Kompatibel med iPhobe, iPad och iPod Touch.
Pris: 50 kr