Annons
Cape Ad

Vegansk halloumi och grönmögelost!

Violife har nyheter som är vad många har längtat efter: Vegansk halloumi, grönmögelost och olika dessertostar. Hurra!

Violife har länge varit en favorit hos veganer med sina skivbara ostar, smältbara ostar och för att inte glömma deras parmesan. Nu har det börjat smyga in fler produkter på marknaden, först ut är ICA Strömmen i Norrköping. Vi pratar alltså om en vegansk halloumi, vegansk grönmögelost och en dessertost med bland annat smak av blåbär. Riktigt riktigt kul!

Vad vi tycker om dem? Grönmögelosten smakar riktigt riktigt bra, farligt nära grönmögelost. Sen är det ju samma kompakta Violifeost som vi känner igen, så när det kommer till konsistens finns det en bit kvar. Men den här är garanterat god att riva ner i en pastasås eller har på kex.

Halloumiosten får fint med färg när man steker den och blir mjuka i konsistensen utan att tappa form. Riktigt god smak och ett oväntat bra alternativ till halloumi. Lite grynig i konsistensen och man skulle önska sig lite mer stuns. Blir säkert underbar om den paneras före stekning. Ah!

Dessertosten var också bra med en tydlig blåbärssmak. Är det något man vill klaga på så är det konsistensen. Den är inte dålig, man skulle bara vilja ha något lättare, på gränsen till bredbart. Men det är en smaksak, minst sagt.

Vi har inga priser eller försäljningsställen för tillfället, men fråga din ICA-handlare och se om de kan ta in.