Här har fisken ersatts av frasiga biffar gjorda på något så oväntat som gröt. En ny favorit kan vi lova! Självklart serveras de med lika frasig potatis och en syrlig dillsås.

16 dec 2019

4 portioner

”Fish”
2 dl grötris
4 dl vatten
2 små gula lökar, hackade
400 g kokta vita bönor
½ tsk vitpepparsalt
ca 3 dl pankoströbröd

Chips
15-20 potatisar
2 tsk äppelcidervinäger
salt

Dillsås
2 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
1 dl finhackad dill
½ citron, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

”Fish”
1. Koka grötriset i vattnet i ca 30 minuter eller tills det känns helt mjukt.
2. Mixa ihop gröt, gul lök, vita bönor, vitpeppar och salt i en matberedare. Det ska bli en fast och kletig smet.
3. Forma lite ojämna biffar. Häll upp pankoströbröd i en skål och stänk lite vatten över. Tryck ner biffarna i pankon och tryck till lätt så att den fäster, vänd och panera även på andra sidan.
4. Stek biffarna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna på båda sidor.

Chips
1. Skrubba potatisarna med en rotfruktsborste. Skär i klyftor.
2. Olja en plåt lätt och lägg på potatisklyftorna. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills de har fått fint med färg. Ta ut dem, salta och stänk äppelcidervinäger på.

Dillsås
Rör samman ingredienserna i en skål. Servera till de frasiga biffarna och potatisen.

Recept och foto: Karoline Jönsson