Vegansk ”dragonkyckling”

Det här är en krämig sås med Quorns Gourmetfiléer som har en underbar smak av dragon (tänk bearnaise).

*I samarbete med Quorn*

Jag blev helt ställd när jag skulle ta fram ett recept med Quorns Gourmetfiléer… det finns ju så mycket att göra! Så många recept jag minns från innan jag blev vegan, så många nya recept med kyckling som verkar goda och som nu går att göra. Det landade på en riktig klassiker… dragonkyckling! Alla älskar dragon eftersom det är den bekanta och fantastiska smaken av bearnaisesås.

Quorn Vegan Gourmetfiléer

Äntligen har Quorn lanserat sina fantastiska Gourmetfiléer. Som kycklingfiléer… fast helt veganska! Du kan steka de som de är, strimla, ha i grytor, gratänger, tacos, till pasta. Möjligheterna är minst sagt oändliga och de är så kul att använda! Tillaga från fryst tillstånd. Du hittar de i frysdisken på ICA för ca 28,90 kr.

Vegansk ”dragonkyckling”

4 personer

6 st Quorn Gourmetfiléer
1 lite gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 dl crème fraîche, t ex Planti Cooking Fraiche
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 tsk dijonsenap
2 tsk flytande grönsaksfond
1 msk torkad dragon
salt
svartpeppar
en nypa gurkmeja för färg

Servering
kokt ris

  1. Stek Gourmetfiléerna i generöst med olivolja. Jag gillar att behålla de hela, men du kan strimla dem om du vill.
  2. Vänd ner gul lök och vitlök och låt fräsa med tills den mjuknar.
  3. Häll på crème fraîche, grädde, dijonsenap, grönsaksfond och dragon. Låt puttra på i 5 minuter.
  4. Färga eventuellt med lite gurkmeja för gul färg.
  5. Servera med kokt ris.