Jepp, det är möjligt och helt underbart dessutom. Fyllig vaniljkräm med ett knäckigt täcke av bränt socker. Kan det bli bättre?

26 Dec 2016

1 vaniljstång
0,75 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
3,5 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk
3,5 dl grädde, t ex soja- eller havregrädde
eventuellt någon droppe gul karamellfärg
2 msk strösocker

Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna.
Kasta ner vaniljstång, frön, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en kastrull.
Vispa ner lite mjölk och grädde i taget.
 När allt är nedvispat färgar du försiktigt med någon droppe karamellfärg.
Låt allt koka upp och sjud sedan på låg värme under ständigt vispande tills krämen tjocknar.
Fördela krämen i fyra crème brûlée-formar. Låt svalna helt i kylen.
Ta ut formarna ur kylen och strö över 2 msk strösocker. Bränn med en gasbrännare. Om du inte har en brännare kan du sätta ugnen på högsta grillvärme och stoppa in dem där i 1 minut. Ha koll, sockret bränns jättelätt.