Vegansk cannelloni med pasta och ost

Cannelloni är fyllda pastarör och just de här innehåller härligt mycket ost och spenat… och helt veganskt! Lyxig vardagsmat och perfekt bjudmat.

*I samarbete med GoVegan*
GoVegan har riktigt goda och smakrika alternativ för dig som gillar smaken av ost både på mackan eller i maten. Osten är utvecklad i tätt samarbete med veganer och är fria från palmolja, mjölk, gluten och soja. Ostarna är gjorda på kokosolja, innehåller B12 och kalcium och smälter fantastiskt i mat.

Ostarna finns att köpa på ICA, Coop, Citygross och Mathem.se.

 


 

4 portioner

Spenat- och ostfyllning
400 g fryst spenat, tinad
150 g riven ost, GoVegan
2 dl crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
1,5 dl mandelmjöl
1 msk olivolja
riven muskotnöt
salt
svartpeppar

1 förpackning cannelloni, pastarör (finns i pastahyllan)

Tomatsås
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar krossade tomater à 400 ml
0,5 kruka basilika, grovhackad
salt
svartpeppar

Ostsås
1,5 dl riven ost, GoVegan
1,5 dl grädde, t ex havre eller sojagrädde

Sätt ugnen på 200 grader.

Spenat- och ostfyllning
1. Krama ur så mycket vätska du kan ur spenaten.
2. Blanda spenaten med övriga ingredienser i en skål. Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar.
3. Häll ner fyllningen i en spritspåse och fyll pastarören med den.

Tomatsås
1. Fräs gul lök och vitlök i olivoljan tills den mjuknar.
2. Rör ner krossade tomater, basilika, salt och peppar. Låt puttra på i 20 minuter så att smakerna koncentreras.
3. Sprid 1-2 skedar tomatsås i botten av en gratängform.
4. Lägg ut den fyllda cannellonin över och toppa med resterande tomatsås.

Ostsås
1. Mixa ost och grädde till en kräm.
2. Klicka ut ostkrämen över cannellonin.
3. Gratinera i 40-50 minuter eller tills den har fått fint med färg.