En klassisk mac n cheese är som stuvade makaroner maxade med ost. Värmande, mjukt, omfamnade, krämigt och helt fantastiskt. Här är en helt vegansk variant!

23 okt 2019

Kolla även in vår mac n cheese på sötpotatis, toppad med kokosbacon.

2 msk smör, mjölkfritt
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk, t ex osötad soja-, mandel- eller havremjölk
0,5 tsk dijonsenap, kan uteslutas
0,5 tsk salt
riven muskotnöt
en nypa cayennepeppar
100 g riven ost, växtbaserad
250 g makaroner

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ner mjölet och låt puttra med i 1 minut.
3. Vispa ner lite mjölk i taget så att du får en slät sås utan klumpar. Koka upp och låt sjuda i några minuter till såsen tjocknar.
4. Smaksätt med dijonsenap, salt, muskotnöt och cayennepeppar.
5. Avsluta med att vända ner den rivna osten.
6. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och vänd sedan ner i såsen. Servera.