Annons
Cape Ad

UF-företag satsar på veganska snackslådor

Vi tog ett snack med VeganFoods UF om varför de har valt att satsa på veganska snackslådor, både för fredagsmys och vardagens energiboost.

Berätta lite om VeganFoods. Vad är det ni sysslar med?
– Vi är ett UF-företag baserat i Västerås som säljer lådor med veganska snacks i.

Vem är gänget bakom VeganFoods?
– Anton Malmberg, Sara Svanbäck, Hanna Lundén och Lies Youcefi. Vi är fyra ambitiösa 17-åringar som läser samhällslinjen med inriktning beteendevetenskap på Grillska Gymnasiet i Västerås. Det här året läser vi kursen Entreprenörskap, där vi får möjligheten att sätta våra teoretiska kunskaper i praktiken, genom att starta ett UF-företag och styra det under en termin.

Vad kan man hitta i boxarna?
– Vi har två olika snackslådor. Den ena lådan kallas Friyay. I Friyay kan man hitta allt man kan tänkas behöva en fredagskväll framför soffan. Friyay är full med smaskigt godis från BUBS, lättsaltade chips och en delikat delicatoboll! Som grädde på moset har vi också bakat vår egna fantastiskt goda mörka choklad med mandlar och russin i!
Den andra lådan går vid namnet Everyday. Everyday är fullproppad med all energi man kan tänkas behöva under en dag, oavsett om man jobbar, tränar eller bara är hemma och slappar. I Everyday hittar man exotisk torkad frukt, en nötmix med chilismak och otroligt goda bananchips. Även i Everyday kan man åtnjuta våra egengjorda produkter! För att ge våra kunder den extra energiboosten man kan behöva, så har vi slängt in en egengjord nötbar, som gör att man garanterat orkar hela dagen.

Varför veganskt?
– Jo, med tre veganer i företaget vet vi att gå till affären och hitta veganska snacks eller godisar inte alltid är så lätt. Tid slösas på att läsa igenom alla innehållsförteckningar, och ännu krångligare blir det när man som nybliven vegan inte lärt sig vad alla innehållsförteckningar innebär. Med våra lådor slipper man lägga ner tid på krångliga innehållsförteckningar, och kan istället bara köpa sin låda och lägga tiden man fått över till att njuta av dess innehåll. Ännu en anledning att vi valt veganism som vår nisch är att det är bra för naturen! Men den största och främsta anledningen till att alla våra produkter är 100% veganska är att vi vill stå upp för djurens rättigheter, och introducera folk för alternativ som inte är skadligt för alla andra arter på jorden. Så därför, går 10% av vinsten till Djurens Rätt, för en bättre värld där djur och människor lever på lika villkor. Bättre än så kan det inte bli!

Levererar ni över hela landet?
– Ja! Från nord till syd, öst till väst, så kan man beställa från vår hemsida och få lådan skickad till närmaste postombud! Utöver detta så har vi tre officiella ombud i Västerås (Brynolf Bagare, Veggoköket) och Sala (Sala Orienthus) där man kan köpa en låda på plats.