En vegansk bowl där sötman från soygurten och bananen möter passionsfruktens syra och toppas med mättande jordnötssmör.

29 okt 2020

1 portion

2 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk proteintopping (nötfri), se nedan
½ stor banan, skivad
½ passionsfrukt
ev. 1 msk lönnsirap

Proteintopping (nötfri)
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl svarta eller vita sesamfrön
1 dl hampafrön
1 dl psylliumfrön
1 dl kokosflakes

1. Bred ut yoghurten i botten på en skål.
2. Toppa med proteintopping, banan och passionsfrukt. Ringla eventuellt över lönnsirap.

Proteintopping
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
2. Rosta solrosfrön, pumpakärnor, linfrön och sesamfrön på en plåt mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om någon gång då och då.
3. Låt svalna och mixa i en matberedare tillsammans med hampafrön, psylliumfrön och kokosflakes. Förvara i en burk med tättslutande lock.

 

Recept: Anna och Rasmus Axelsson Foto: Lennart Weibull

Frukost hela dagen
I Anna och Rasmus Axelssons bok Frukost hela dagen (Natur & Kultur) får du en hel hög med lakto-ovo-vegetariska recept till en lyxig frukost med hälsosam touch. Mycket går enkelt att göra veganskt.

Relaterade artiklar