Veckans vegobloggare: Vegan Food by Robin

Vi vill lyfta fram grymma vegobloggare runt om i landet, så har du en blogg, messa oss! Först ut är Robin Källroos med bloggen ”Vegan Food by Robin”. Läs intervjun här!

Robin följer du på Vegan Food by Robin.

Hej Robin! Vem är du?    

– Jag är en tankspridd 28 årig tidsoptimist som oftast har 100 projekt samtidigt och ska vara glad om ett av dom blir gjort! Otroligt rastlös och blir lätt uttråkad. Jag jobbar som frisör till vardags men brinner otroligt mycket för vegansk matlagning och bakning och hela grejen kring veganism! Drömmen är att ha en gård och rädda djur som är odugliga för kött och mejeri och driva den ihop med någon form av veganskt fik/restaurang!

dsc_04041Varför valde du att starta en matblogg? 

– Jag startade min blogg för att inspirera andra veganer och köttätare att förhoppningsvis gå över mer till en växtbaserad kost och att det inte alltid behöver ta så lång tid att laga enkel vardagsmat, men också att få folk att inse att vego är det godaste som finns.Vad kan vi hitta för mat i bloggen?

– Allt från enkel billig vardagsmat till mer fine dining, raw, bakverk och desserter i alla dess former!

Har du någon favoriträtt vi bara måste testa nu nu nu?

– Jag har en svaghet för pasta så mitt svar på den frågan måste bli en svamppasta som jag serverade på audition i Sveriges mästerkock 2014!

Favoritråvara du inte kan få nog av?

– Gud vilken svår fråga, får man säga två saker? Potatis och avokado!Favoritkrydda du inte kan sluta använda?
– Cayennepeppar.

Några tips för de som är intresserade av att testa veganmat?
– Mitt tips till er som vill försöka äta mer vego är att börja med att smyga in vegorätter i din vardag, en dag i veckan, som går över i 2ggr/vecka etc! Läs på om kost och vad kött och mejeri gör med våra kroppar! Och se på dokumentären Cowspiracy!