Recept: Karoline Jönsson
8 st
200 g vitkål, fint strimlad
½ kruka koriander, hackad
1 näve ärtskott
1 block tofu à 250 g
2 salladslökar
8 ark rispapper
8 blad sallat eller savoykål
Sås
2 dl rostade och saltade jordnötter
1 ½ dl vatten
½ dl olivolja
4 soltorkade tomater
1 msk citronsaft
1-2 vitlöksklyftor
½-1 röd chili
1 msk tamari
salt
svartpeppar
1. Blanda kål, koriander och ärtskott i en skål.
2. Skär tofun i 8 bitar och stek tills den har fått fin färg runt om, salta och peppra. Skär salladslökarna tvärs över och dela i 10 cm långa bitar.
3. Blötlägg ett rispappersark tills det är mjukt. Lägg ett kål- eller sallatsblad på, skär eventuellt bort den nedre biten av mittådran om denna är grov, och klicka på kålsallad. Lägg på en bit tofu och salladslök.
4. Vik in sidorna på rispappersarket och rulla sedan samman rullen. Upprepa tills du har 8 rullar.
5. Häll upp resten av såsen i dippskålar och servera till rullarna.
Sås
Mixa samman ingredienserna till såsen. Häll lite mer än hälften över kålsalladen och rör om så att allt blandas väl.