Jag säger inte det här för att vi vara kaxig, de råkar bara vara de godaste havrekakorna jag har ätit. Kryddade med kanel och fullproppade med choklad och nötter är de helt oemotståndliga.

10 jan 2020

25 st

200 g smör, t ex mjölkfritt
1,5 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
2 msk vatten
7 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
100 g chokladknappar eller hackad choklad
2 dl valnötter eller pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör, strösocker, farinsocker, potatismjöl eller majsstärkelse och vatten krämigt. Sänk hastigheten och vispa ner havregryn, vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
Grovhacka nötterna. Vänd ner chokladknappar och nötter i degen.
Forma till 25 bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Jag brukar ta hjälp av en glasskopa, på så sätt blir alla lika stora. Grädda i 16-18 minuter. De kommer att kännas mjuka men stelnar så fort de svalnar.

Relaterade artiklar