Min favoritkaka kommer alltid att vara en riktigt bra chocolate chip cookie. Den har allt! Den är knaprigt knäckig i kanterna och kolaaktigt seg i mitten. Den ska vara maxad med choklad och pricken över i:et är flingsaltet på toppen. Jag använder mig av Carlshamn Bakning i de här kakorna som är superenkelt att använda både i bakning och matlagning.
Carlshamn bakning
Jag har använt mig av Carlshamn Bakning sen jag blev vegan. Det gör sig bra i både matlagning och bakverk. Helt växtbaserat och gjord på naturliga vegetabiliska oljor.
Chocolate chip cookies
18 kakor
200 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 msk vatten
4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g mörka chokladknappar
flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med en elvisp. Ha tålamod, det tar några minuter.
3. Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
4. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
5. Byt sedan ut vispen mot en slev och rör ner den mörka chokladen.
6. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Jag brukar använda en glasskopa. Håll avstånd mellan dem, de flyter ut ganska mycket.
7. Grädda kakorna i 6 minuter. Ta ut plåten och strö lite flingsalt på varje kaka. Ställ in i ugnen och grädda i ytterligare 8 minuter. 8. Ta ut och låt svalna.