Världens första vegetariska Max öppnar på Way Out West

Nu tar Max ett nytt steg i sin klimatsatsning och öppnar en vegetarisk restaurang på musikfestivalen Way Out West i Göteborg 11-13 augusti.

– Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin, men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara. För oss känns det självklart att göra det tillsammans med Way Out West, en annan organisation som är bäst i klassen när det gäller hållbarhet och som tidigt ställde om till helt vegetariskt, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Restaurangen kommer att vara fullskalig och i anslutning till Björngårdsvillan mitt i Slottsskogenm 11-13 augusti. På menyn står Green-familjen, som består av BBQ Sandwich som är vegan, Greenburgare, Halloumiburgare, Crispy Mexican burgare och Halloumisallad. Det blir alltså en blandning av lakto-ovo-vegetariskt och vegansk mat. Självklart kommer det också att serveras Crispy Fries och andra vegetariska tillbehör.

– Max visar vägen med sitt hållbarhetsarbete. Deras tydliga värderingar och engagemang stämmer i mångt och mycket överens med våra. På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda, vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett perfekt komplement. Vi är väldigt glada och stolta över att de har tackat ja till inbjudan, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger.

Grattis säger vi till alla festivalbesökare oavsett om du äter vegan, vegetariskt eller blandat.