Annons
Cape Ad

Vår vackraste focaccia (och godaste!)

Vackraste focaccian med fetaost, örter och grönsaker i vackert mönster. Perfekt på sommarens alla fester.

Betalt samarbete med Nurishh

Jag älskar focaccia lika mycket som alla andra. Det är ett perfekt bröd som kan göras superenkelt med bara flingsalt på toppen eller till ett riktigt vackert skådebröd som här med ost, örter och grönsaker. Det kan varieras efter middag och fest vilket gör att det är det perfekta brödet när du vill göra din middag lite roligare eller festen lite festligare.

Nurishh Plant-based Cubes Greek Style

De här grekiska kuberna från Nurishh är ett perfekt växtbaserat alternativ till salladsost. De är salta i smaken, en perfekt konsistens och supergoda att vända ner i en sallad, servera på plockbrickan, använda i mackfyllningar eller som här, i en focaccia.

Vår vackraste focaccia

600 g, ca 10 dl, vetemjöl special
2 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
5 dl ljummet vatten
1,5 dl olivolja

Dekoration
Nurishh Plant-based Cubes Greek Style
örter som rosmarin, oregano och timjan
grönsaker som tomat, lök, oliver och paprika

  1. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, torrjäst och salt i en skål.
  2. Häll ner vatten och 0,5 dl av olivoljan. Arbeta ihop till en deg. Du behöver inte knåda så mycket, den ska bara arbetas ihop väl.
  3. Täck över bunken och låt degen jäsa i 1,5 timme.
  4. Häll 0,5 dl olivolja i en form och skrapa ner degen i formen. Dra ut degen så att den når ända ut i kanterna. Kämpar den emot kan du låta den vila några minuter och sedan fortsätta.
  5. Täck över formen och låt degen jäsa i ytterligare 1 timme.
  6. Ringla över resterande 0,5 dl olivolja och använd dina fingrar för att trycka små fördjupningar över degen.
  7. Dekorera med Nurishh Plant-based Cubes Greek Style, färska örter och grönsaker. Strö över generöst med flingsalt.
  8. Grädda i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Det ska få fint med färg.