Var tredje singel beredd att bli vegetarian för en partner

Enligt en ny kartläggning från dejtingappen happn är öppenheten till att bli vegetarian eller vegan bland svenska singlar stor.

Var tredje singel är beredd att byta kost om deras partner önskade det. Glutenintolerans, laktoskänslighet eller kanske en vegansk livsstil? Vilken matfilosofi en person har kan avslöja mycket om deras värderingar eller ideologi. Singlar med specialkost behöver dock inte oroa sig för att bli bortvalda.

En ny undersökning från dejtingappen happn visar nämligen att drygt var tredje singel är beredd på att byta kosthållning efter önskemål från en blivande partner. Trots att det aldrig tidigare varit så trendigt att välja en vegetarisk livsstil som nu, anser en majoritet att kosten är mindre viktig i valet av partner.

63 procent tycker inte att någon kosthållning är mer attraktiv än någon annan. Var femte singel föredrar flexitarianer. Och endast åtta procent tycker att det är attraktivt om deras partner är vegetarian.


Om undersökningen: Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 912 svenska happn-användare. Undersökningen genomfördes i februari 2019 via en webbenkät. Om happn Happn är den första mobilapplikationen som möjliggör för människor som korsat vägar att hitta varandra igen.