Annons
Cape Ad

Vår godaste morotskaka

Så här tycker jag att en god morotskaka ska vara: Fluffig, saftig, kryddig, fylld med morötter och toppad med generöst av frosting.

Betalt samarbete med Mathem

Jag fullkomligt älskar morotskaka. Jag och min syster brukade gå och köpa morotskaka på ett café nära där vi bodde, flera gånger i veckan under vår gymnasietid. Det är bara den perfekta blandningen av kryddig kaka och sötsyrlig frosting. Här kommer mitt bästa recept!

Mathem – nu billigare och med lådor!

Mathem blir billigare! De har uppgraderat sin online-butik och satsat på smartare leveranser i lådor som gör dem till en riktig prispressare. Spara tid och pengar, använd koden VEGO75 för 75 kr rabatt vid köp över 800 kr. Gäller till 17 april! 

Recept: Vår godaste morotskaka

12 bitar

5,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tks bikarbonat
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1,25 dl neutral olja
280 g rivna morötter

Frosting
200 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
150 g rumstempererad färskost, t ex havre- eller sojabaserad
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 citron, saften

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och mjöla en springform, ca 20–24 cm i diameter.
3. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en bunke.
4. Rör ner grädde, olja och rivna morötter. Det kommer att känns som en galet tjock smet i början, men det löser sig. Morötterna innehåller vatten så bara fortsätt röra tills du har en tjock smet.
5. Skrapa ner smeten i i den förberedda formen. Grädda i 45-60 minuter. Hur länge beror på formens storlek. Testa med en sticka, den ska vara torr i mitten. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting
1. Vispa margarin och färskost krämigt. Det är viktigt att allt är rumstempererat.
2. Vispa nu ner florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
3. Bred frostingen över kakan.