Gigantisk vaniljbulle med blåbär

Vem vill inte ta sig an den här gigantiska vaniljbullen med blåbär? Mycket enklare än att göra små och minst lika god.

Den här går självklart att göra helt vegansk. Vill du inte koka din egen vaniljsås kan du antingen ta Oatlys vaniljsås i kyldisken eller använda Marsán att koka-pulver.

2 stora bullar, ca 20 bitar

Vetedeg
2,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
0,5 paket jäst (25 g)
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
10 dl vetemjöl special
100 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 tsk salt

Fyllning
4 dl färdig vaniljkräm
4 dl blåbär, frysta går bra

Vetedeg
Värm mjölken tills den blir fingervarm. Smula ner jästen i en bunke.
Rör ner mjölken och tillsätt strösocker, kardemumma, vetemjöl special, smör och salt. Knåda i 10 minuter med hjälp av en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. Täck över degen och låt jäsa i 45 minuter.
Dela degen i två bitar och kavla ut till rundlar. Lyft över på två bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut vaniljkrämen över degen och strö över blåbären.
Lägg en handduk över och låt jäsa i 45 min. Grädda jättebullarna i 200 grader i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.