Har du inte testat att rosta palsternackor, potatis och päron tillsammans så är det ett måste! Tillsammans med en pigg spenatpesto passar vad som helst till, men vi valde krispiga valnötsbollar.

20 jan 2017

4 portioner

Valnötsbollar

1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
1 gul lök, finhackad
1 ½ dl valnötter, finhackade
1 msk ljus sojasås
½ dl majsstärkelse
2 tsk torkad salvia
salt
svartpeppar

Rostade päron och palsternackor
4 palsternackor
8 potatisar
2 päron 
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Spenatpesto
2 påsar babyspenat à 70 g
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ½ dl olivolja
½ msk citronsaft
salt
svartpeppar

Valnötsbollar
Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mixa sönder med hjälp av en stavmixer. Skrapa ner i en skål och blanda ner övriga ingredienser. Forma till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

Rostade päron och palsternackor 

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala palsternackor och potatis och skär i klyftor. Kärna ur päronen och skär även dem i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 20-30 minuter eller tills allt har fått fint med färg.

Spenatpesto
Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer.