Urkult – den medvetna festivalen

30 juli – 1 augusti kommer människor, musik och kultur från olika delar av världen till Näsåker, byn som är vackert belägen vid den ståtliga och vackra Nämforsen i Ångermanälven.

Festplatsen har varit en samlingsplats för människor sedan tusentals år tillbaka, och Urkult har funnits sedan 1995. I hjärtat av Näsåkers gamla festplats finner du en naturlig amfiteater i marken som inramas av de tallbevuxna nipkanter som är så karaktäristiska för landskapet utmed Ångermanälven.
Förutom konserter består programmet även av aktiviteter som barnteatrar, kurser, verkstäder och poesi.

Schysst tillverkat hantverk och ekologisk mat är ett stående inslag på festivalen. De matförsäljare som säljer mat inne på festivalen serverar alltid ekologisk mat med många veganska alternativ. Urkult hjälper till att förmedla kontakter om så behövs för att öka andelen lokalproducerad mat. Att främja lokalt producerad mat ger färre och kortare transporter och främjar en levande landsbygd i Norrland. Miljö, lokala perspektiv, jämställdhet och solidaritet är grundpelare Urkult hela tiden jobbar med för att kunna skapa en festival i samklang med människa och natur – för att skapa en festival med så lite negativa avtryck på naturen som möjligt.

Läs mer om festivalen och köp biljetter här.