Det här är en finurlig blandning av chokladkaka, banankaka och ett knäckiga kolatäcke. OCH en upside-down-cake är bland de enklaste kakor du kan baka. Så gör det nu!

19 okt 2019

10 bitar

50 smör, t ex mjölkfritt
1 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker
4 bananer, delade på längden

Smet
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
100 g smält smör, t ex mjölkfritt
2,5 dl mjölk, t e x soja-, havre- eller mandelmjölk

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tryck ner en rundel bakplåtspapper i en springform, 20 cm i diameter.
3. Smält ihop smör och farinsocker i en kastrull. När sockret har smält häller du ner allt i en den förberedda formen.
4. Lägg bananerna över. Försök få plats så många som möjligt i ett lager.
5. Blanda vetemjöl, kakao, strösocker, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
6. Vispa ner smör och mjölk och vispa tills du har en slät smet utan klumpar. Häll ner smeten i formen.
7. Grädda kakan i 35 minuter. Ta ut och vänd upp på en tallrik.
8. Servera med vaniljglass.