Vi har fått frågan om en vegansk ugnspannkaka flera gånger och nu har vi äntligen tagit fram ett helt fantastiskt recept! Du kan göra den naturell, men vi gillar att ha i ett gäng rökta tofubitar i pannkakan. Psst... hemligheten är spadet från en förpackning kikärter.


19 jan 2018

4 portioner

200 g rökt tofu, tärnad
1 liten purjolök, finhackad
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
salt
8 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
1 ½ dl kikärtsspad

Till servering
lingonsylt
råkostsallad

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Pressa ner ett ark bakplåtspapper i en ugnsform, ca 30×20 cm.
3. Fräs den rökta tofun knaprig i lite olja. Vänd ner purjolöken och låt fräsa med tills även den får färg.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med att vispa ner kikärtsspadet.
5. Blanda ner den stekta tofun och purjolöken. Skrapa ner smeten i den förberedda ugnsformen.
6. Grädda ugnspannkakan i 25-30 minuter eller tills den har fått fint med färg.
7. Ta ut och servera tillsammans med lingon och råkostsallad.

Relaterade artiklar