Vegetarisk Ugnspannkaka med rökt tofu

Vi har fått frågan om en vegansk ugnspannkaka flera gånger och nu har vi äntligen tagit fram ett helt fantastiskt recept! Du kan göra den naturell, men vi gillar att ha i ett gäng rökta tofubitar i pannkakan. Psst… hemligheten är spadet från en förpackning kikärter.


4 portioner

200 g rökt tofu, tärnad
1 liten purjolök, finhackad
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
salt
8 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
1 ½ dl kikärtsspad

Till servering
lingonsylt
råkostsallad

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Pressa ner ett ark bakplåtspapper i en ugnsform, ca 30×20 cm.
3. Fräs den rökta tofun knaprig i lite olja. Vänd ner purjolöken och låt fräsa med tills även den får färg.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Avsluta med att vispa ner kikärtsspadet.
5. Blanda ner den stekta tofun och purjolöken. Skrapa ner smeten i den förberedda ugnsformen.
6. Grädda ugnspannkakan i 25-30 minuter eller tills den har fått fint med färg.
7. Ta ut och servera tillsammans med lingon och råkostsallad.