Här kommer en riktig klassiker. Vegokorv gratinerad med tomat, lök, ketchup, senap och ost. Serveras självklart med fluffigt potatismos.

Annons
26 mar 2021

*I samarbete med Peas of heaven*

Jag beställde hem en box från Peas of Heavens nya online-butik. Jag testade ”Try Peas of Heaven” vilket var en blandning av korvar, bollar, burgare och ost. Allt växtbaserat och ärtbaserat. Jag ville bjuda min indiska sambo på något dundersvenskt som han inte testat tidigare och som jag själv har saknat galet mycket. Här kommer en vegansk variant på ugnsgratinerad falukorv men med Peas of Heavens fantastiskt goda middagskorv.

1 Middagskorv från Peas of Heaven à 600 g
1 lök, i tunna klyftor
2 tomater, i tunna klyftor
ca 2 msk skånsk senap
ca 2 msk ketchup
ca 2 dl riven ost, t ex växtbaserad

1 tomat, finhackad
1 rödlök, finhackad

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär snitt i korven, nästan hela vägen igenom.
3. Peta ner lök och tomat i skårorna. Varannan lök, varannan tomat.
4. Lyft över i en gratängform och sprid ut hackad tomat och lök runt om.
5. Bred senap och ketchup över korven och avsluta med ost.
6. Gratinera i ca 20 minuter eller tills den har fått fint med färg.
7. Servera med potatismos.

Potatismos
1 ½ kg mjölig potatis
50 g smör, t ex mjölkfritt
2-3 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
salt
vitpeppar

Potatismos
1. Koka potatisen mjuk.
2. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner smör, mjölk, salt och vitpeppar.

Relaterade artiklar