Två nya vegetariska menyer på SAS

Från och med juni utökas SAS koncept New Nordic by SAS med två vegetariska menyer. Konceptet baserar sig på säsongsanpassade rätter tillagade med lokalt producerade råvaror.

I de vegetariska menyerna får hittar du råvaror som Gul vretärt, Gråärt och Gotlandslins. Alla menyer inom New Nordic by SAS-konceptet består av säsongsanpassade och lokalt producerade råvaror som serveras i den smarta New Nordic-kuben.
– ”Det är fantastiskt att vi kan ha ett nära samarbete med mindre producenter från hela Skandinavien för att utveckla vår kulinariska ambition utifrån nordisk tradition och ursprung ”, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial.

Den ena av de två nya menyerna innehåller blomkål grillad i camelinaolja med sallad bestående av Gotlandslins, svartbönor och rödbetsbetsinkokt matvete. Den andra består av dill- och pepparrotsinlagd svamp tillsammans med en kålrotsallad.

Råvarorna är så fria som möjligt från onödiga tillsatser. En av huvudingredienserna i den ena vegetariska måltiden är svamp som handplockats hos Hällestad i Skåne och är 100 procent ekologiskt odlade.Ett flertal av de ekologiska producenterna, som står för råvarorna till de båda vegetariska menyerna, kommer via Nordisk Råvara från Mickelgårds Lantbruk i När på Gotland, Stora Bjälösa i Vreta Kloster, Östergötland, Pesula gård i Kukkola i Tornedalen, Slätte Gård, Töreboda, Västergötland, Fagra slätt i nordöstra Skåne samt Camelinaolja från By Ranch, Björksund i Södermanland.Fakta:New Nordic by SAS lanserades i maj 2017.

New Nordic by SAS New Nordic by SAS ingår för SAS Plus-resenärer och serveras på fler än 80 000 avgångar per år, på de skandinaviska och europeiska kortdistansflygningarna från 80 minuter och uppåt.

För de resenärer som vill vara säkra på att få vegetarisk eller vegansk mat ombord går det att förbeställa för SAS Plus och köpa i SAS Go.