Inför höst- och vintermörker har Licor 43 tagit fram två drinkar som har komponerats utefter årstidens alla högtider där smaksättningar som citrus, kardemumma, stjärnanis och kaffe fått undertoner av vanilj och kryddiga örter.

10 Nov 2016

Licor 43 är en spansk likör som har en söt och lite kryddig vaniljsmak med inslag av apelsin, citrus och medelhavsörter. Tack vare likörens olika komponenter fungerar den utmärkt, och används vanligen, som drinkbas.

licor-43Spiced Wine 43

Spiced Wine 43 är en variant på en klassisk vitvinsglögg där sötman från likören ersätter sockerlagen.
Glöggen har en söt och lite kryddig smak med inslag av kardemumma, citrus och vanilj.

3 dl Licor 43
1 flaska vitt vin
2 dl kryddigt brännvin
0,5 citron, zest
0,5 apelson, zest
russin
torkade tranbär
stjärnanis
grön kardemumma
mandel

Blanda Licor 43, vitt vin, brännvin, citron och apelsin zest i en kastrull. Krydda med russin, tranbär, stjärnanis, och kardemumma efter smak. Värm försiktigt drycken till 90 grader och låt stå kall i ett dygn.
Servera i valfritt glas med russin och mandlar.

licor-43-2-kopiaEl Misterioso 43

El Misterioso 43 är en uppfriskande och något kryddig drink med inslag av citrus och kanel.

4 cl Licor 43
3 cl mandarinjuice
1,5 cl limejuice
kanelstång
apelsinzest

Fyll en shaker med is. Häll på med Licor 43, mandarinjuice och limejuice. Skaka så att vätskan blir kall.
Sila upp i ett glas med is. Garnera med en kanelstång och rivet apelsinskal.
Om du inte har tillgång till en shaker går drinken även bra att röras om så att den blir kall.

Licor 43 har sitt ursprung i början av 1900-talet och är idag en av Spaniens mest exporterade likörer. Namnet Licor 43, Cuarenta Y Tres på spanska, speglar antalet örter och kryddor som drycken är smaksatt med och enbart tre personer i hela världen känner till det exakta receptet. Alla tre är medlemmar av familjen Zamora och arbetar för det familjeägda företaget med samma namn, som tillverkar och distribuerar Licor 43.