Annons
Cape Ad

Turkiska zucchinifritters – Mücver

De här frasiga turkiska zucchinibiffarna är lika god som en egen rätt som på en buffé.

Det turkiska köket bjuder på så mycket goda vegetariska rätter. Det här är en riktig sommarrätt gjord på zucchini och färska kryddor. Du kan även blanda ner riven eller finhackad fetaost i smeten.

Originalet innehåller ägg för att binda ihop biffarna men jag ersatte det med kikärtsmjöl vilket inte bara ger ruskigt frasiga biffar, du får även lite härligt grönt protein på köpet.

Recept: Turkiska zucchinifritters – Mücver

4 portioner

500 g zucchini, grovt riven
1 lök, finhackad
4 salladslökar, finhackade
1 knippe persilja, finhackat
1 knippe dill, finhackad
1 tsk torkad mynta
2-3 dl kikärtsmjöl

olivolja att steka i

  1. Blanda zucchini, lök, salladslök, persilja, dill och mynta i en skål.
  2. Häll ner 2 dl kikärtsmjöl och knåda ihop allt till en ”deg”. Zucchinin kommer att släppa en hel del vätska och allt gå över till en tjock smet. Den kan vara hyfsat lös, kikärtsmjölet gör att allt blir perfekt när du steker den. Om den är för lös kan du tillsätta extra kikärtsmjöl.
  3. Hetta upp generöst med olivolja i en stekpanna.
  4. Klicka ut som fritters i den heta oljan och stek gyllene på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Salta och servera.