Annons
Cape Ad

Turkisk tomatsallad – Domates ezmesi

Den här sötsyrliga tomatsalladen blandar goda grejer som tomat, paprika, granatäpple och valnötter.

Det här har blivit en riktig favoritsallad hos mig. Den är fruktansvärt vacker att se med rasande röda färger från tomat, paprika och granatäppelkärnor. Lägg där till sötsyrlig sumak och knapriga valnötter. Ett perfekt tillbehör till det mesta, inte minst sommarens grillade.

Granatäppelsirap är en sötsyrlig sirap som du hittar i Mellanösternhyllan i din vanliga butik, eller i Mellanöstern-butiker. Samma sak gäller för sumak/sumac som är ett sötsyrligt pulver som är gott både i matlagning och desserter.

Recept: Turkisk tomatsallad – Domates ezmesi

4 portioner

4 tomater, finhackade
1 dl finhackade nötter
1 dl granatäppelkärnor
1 rödlök, finhackad
1 grön chili, finhackad
0,5 dl finhackad persilja
2 msk granatäppelsirap
2 msk mald sumak
2 tsk torkad mynta
0,5 tsk mald spiskummin
2 msk olivolja

  1. Blanda samtliga ingredienser i en skål och låt stå i några minuter innan servering.