4 portioner
Sumac
Sumac är en rubinröd krydda som används mycket i Mellanösternmat. Den har en fin syrlighet och är god att bara strö över en sallad, rostad potatis eller hummus. Du hittar den i välsorterade matbutiker eller på t ex kryddlandet.se.
Köfte kebab
500 g formbar sojafärs, t ex Anamma, Vegme eller Peas of Heaven
1 gul lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 tsk chiliflakes
¼ tsk spiskummin
salt
svartpeppar
Löksallad
1 gul lök, tunt skivad
1 röd paprika, tunt skivad
½ dl finhackad persilja
2 tsk sumac
2 msk olivolja
salt
Köfte kebab
1. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma till järpar och trä upp på grillspett. Grilla tills de har fått fint med färg. Du kan självklart även steka dem gyllene i en stekpanna.
Löksallad
Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 10 minuter före servering.
Servera kebaben tillsammans med löksallad och gärna yoghurtsås och tunnbröd.